Groepssessies

Iedere week op maandag. Iedere week een andere groepssessie.

Meditatiesessies
Het woord meditatie is ontstaan vanuit het Latijnse woord meditari, dit betekent ‘peinzen of bespiegelen’. Dit woord is sterk verwant met mederi, dit betekent ‘genezen’ en medio: ‘in het midden staan’. Dit kan je vertalen als je balans vinden. Meditatie draagt bij aan ontspanning van lichaam en geest. Je wordt je bewust van je lichaam, brengt je gedachten tot rust en zorgt voor fysieke en mentale ontspanning. Hierdoor is het helend voor lichaam en geest.
Tijdens deze meditatieavonden besteden we aandacht aan het ervaren van je lichaam, voelen waar energie stroomt en waar deze stagneert, en daar je energie weer laten stromen.
Door je lichaam lopen energiebanen en heb je energiepunten (chakra’s). Deze energiepunten zijn gekoppeld aan bepaalde organen. Deze organen produceren verschillende hormonen. Door je energiepunten in balans te brengen herstel je de balans in je lichaam, heb je meer energie en voel je je stabieler. We stimuleren met de meditaties het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Do in en oefeningen uit de hormoon-yoga
Do-in Yoga en de kunst van het zelf leren ontspannen en jezelf leren te behandelen.
Een mooie methode om d.m.v. oefeningen je gezondheid positief te beïnvloeden.
Tijdens deze sessies werken we met onze levensenergie Ki of Prana in combinatie met het uitvoeren van lichaamsoefeningen. Deze oefeningen zijn specifiek gericht op het verminderen of verhelpen van problemen en klachten die kunnen optreden tijdens de overgang. Het zijn dynamische oefeningen die de aanmaak van Oestrogeen, het ‘ vrouwelijke hormoon’ bevorderen.

Cranio Sacraal zelfbehandeling
Zelf aan de slag met cranio kan met een speciaal ontworpen zelfbehandeling.
Deze mooie zelf ontspanningsmethode leert je om op een bewustere manier met jezelf en met stress om te gaan.
In onze huidige samenleving zijn er tal van invloeden waar we overprikkelt van raken.
De aandacht is vooral naar buiten gericht en op en alle invloeden die wij van buitenaf moeten verwerken. Dat veel mensen zich niet meer op een natuurlijke manier zelf kunnen ontspannen is hier een gevolg van.

Door middel van de cranio sacrale zelfbehandeling breng je de aandacht weer terug naar binnen en merk je dat je binnen een korte tijd weer beter kunt ontspannen en biedt het je een mogelijkheid om met stress om te gaan.
Je leert weer met een open houding te observeren naar wat erin je lichaam omgaat, er zijn geen doelen die je moet bereiken – de ontspanning wacht er alleen maar op tot zij te voorschijn mag komen.
Een zelf behandeling is een uitnodiging om zelf verantwoordelijkheid voor je gezondheid te nemen.

Wandelsessies
Eén maal in de twee weken organiseren we een groepswandeling van een uur. Dit kan overdag zijn of ’s avonds. We lopen dan ca. 5 kilometer. Tijdens de wandeling bieden we de mogelijkheid om je vragen te stellen of te delen hoe het met je gaat of waar je mee zit met Jessica of Evelyn. Verder gaat het er natuurlijk om dat je je lichaam activeert in de gezelligheid van een groep.
In de winter zullen we ‘s avonds meer in de binnenstad wandelen en zodra het weer langer licht wordt zoeken we meer de natuur op.