Therapie en Coaching

 “Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen.”
Søren Kierkegaard 

Natuurgeneeskundige, psychosociale therapie, EMDR en coaching

Patronen zijn als ingesleten karrensporen. Je doet het al jaren zo. Niets aan de hand zo lijkt het. Totdat het gaat schuren. Je krijgt er last van. Je krijgt soms (lichte) fysieke klachten, zoals pijn in je nek of hoofd, oververmoeidheid of je hebt het gevoel wat je ook doet de uitkomst iedere keer hetzelfde is. Er verandert niets. Soms gaat het verder en word je er ziek van, krijg je een burn-out of een andere aandoening. Dan wordt het echt tijd er echt iets aan te doen!

De basis van alle ziekte of klachten zowel geestelijk als fysiek is stress en trauma. Alle antwoorden liggen in jezelf besloten. Ik begeleid jou om inzicht te krijgen in de oorzaak, het in je lijf te ervaren en door middel van gerichte actie de antwoorden in je leven te integreren. Bij veel fysieke klachten werken we (extra) aan het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dit doe ik door gesprekken af te wisselen met oefeningen vanuit de verschillende invalshoeken NLP, Transactionele Analyse, Systemisch Werk, EMDR, Energetisch Lichaamswerk, Mindfulness, en Meditatie.

Ik werk in mijn natuurgeneeskundige en psychosociale consulten vanuit een holistische benadering (body, mind en soul) in consulten van 1 uur of 1,5 uur, afhankelijk van de vraag, de ingezette werkwijze en afgestemd op jou.

Indien traumatherapie het beste bij jouw hulpvraag (enkelvoudig trauma) past, kun je ook voor een behandeling met EMDR methodiek (uitleg) bij mij terecht. Een EMDR traject bestaat uit 3-4 sessies van 1,5 uur voor intake, draagkrachttesten, behandeling en nazorg.

En soms heb je gewoon behoefte om begeleid te worden om een volgende stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Daar werkt mijn systemische coaching uitstekend voor!

Mijn natuurgeneeskundige, psychosociale en EMDR consulten worden gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Dit geldt voor particuliere klanten. En het hangt af van je zorgverzekeraar en gekozen aanvullende pakket. Dit kan je het beste navragen bij je zorgverzekeraar.

Kijk ook even op de pagina met ervaringen van mijn cliënten en maak een afspraak.

Consulten kunnen live of online zijn. Vaak combineer ik deze twee manieren in trajecten, afhankelijk van de werkvormen.

Mijn praktijk houd ik bij Soepel Therapie en Massage, Nieuwstraat 29 in Dordrecht.