Over mijzelf

“Om weer helder te kunnen zien, hoef je vaak alleen van perspectief te veranderen.”
Antoine de Saint-Exupéry

Als kind was ik al geïntrigeerd waarom mensen deden wat ze deden. Ik zat veel te puzzelen hoe het nou kwam. Vaak kreeg ik inzicht in het waarom. Dit maakte dat ik dat ik al jong mee kon voelen met mensen en situaties en er begrip voor had.

Het heeft even geduurd voordat ik ook echt met mensen aan de slag ben gegaan. Hoewel de menskant in mijn werk altijd mijn grootste interesse heeft gehad. Ik geloof ook dat het goed is eerst zelf je persoonlijke groei door te maken voordat je met andere mensen aan hun groei en ontwikkeling of trauma kunt werken. Doordat ik eerst mijn cognitieve ontwikkeling heb doorgemaakt als projectmanager en adviseur Leren en Ontwikkelen is bij mij zowel de zakelijke als de therapeutische kant ontwikkeld.

Ik mediteer al vanaf mijn 25e jaar. Via meditatie, onder begeleiding, heb ik inzicht in mezelf gekregen, mijn patronen en ben ik door de gebeurtenissen in mijn leven gegaan. Ik heb ook leren omgaan met mijn hoog sensitiviteit en te werken met energie. Meditatie heeft me veel gebracht. Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd hoe ik vanuit verschillende invalshoeken als NLP, Transactionele Analyse (T/A), Systemisch Werk en Energetisch Lichaamswerk naar dezelfde en andere processen kan kijken en ermee werken. Ik combineer al deze invalshoeken in mijn manier van werken vanuit een holistisch perspectief. Lichaam, geest en ziel in balans. En alles in afstemming op de mensen die bij mij in de praktijk komen.  Dit doe ik met enorm veel plezier, omdat het werkt!

Mijn leven in het kort:

Levensgebeurtenissen:
 • kind van gescheiden ouders
 • zelf gescheiden
 • opnieuw getrouwd, samengesteld gezin
 • burn-out
 • te maken gehad met ziekte in nabijheid, verlies en rouw.

Certificering:

 • 3-jarige opleiding in Professionele Communicatie – Phoenix Opleidingen,  Utrecht
 • Systemisch Werk – Phoenix Opleidingen, Utrecht
 • Vervolgopleiding Systemisch Werk – Phoenix Opleidingen, Utrecht
 • NLP Practitioner – Phoenix Opleidingen, Utrecht
 • T/A 101-training – Phoenix Opleidingen, Utrecht
 • Medische (MBK)en Psychosociale (PSBK) Basiskennis  – De Energieschool, Den Bosch
 • EMDR methode – Educas, Groningen
 • ACT – Civas, Haarlem
 • Reiki first degree in the Usui System of Natural Healing – Essentie, Dordrecht
 • Access Bars Practitioner™ – Access Consciousness Europa
 • Emotioneel Lichaamswerk – Phoenix Opleidingen, Utrecht
 • Coachen van teams – ICM opleidingen
 • Jaarlijkse nascholingen PSBK en MBK: o.a. stress en depressie, levensfasen, immuniteit, ontwikkelingsstoornissen, diabetes, zintuigen, zelfhelend vermogen, stemmingsstoornissen, voeding, hechtingsproblematiek, ethiek.
 • Theory U – Het Eerste Huis, Haarzuilens
 • Organisch Leiderschap, Changemanagement Master – Core Commit Academie
  • Licentie Waarden Profiel

Overige werkervaring:

Naast mijn praktijk Word-Jezelf, werk ik zelfstandig als procesbegeleider/trainer, projectleider en adviseur. Ik heb 20 jaar gewerkt in de publieke sector, als projectmanager, adviseur Leren & Ontwikkelen en trainer. Daarvoor heb ik gewerkt als tourmanager (muziek) in Duitsland en management ondersteuner bij diverse bedrijven.

Geregistreerd bij de SPHBO (Stichting Post HBO Onderwijs Nederland) onder registratienummer 88296-85915, 118215-108186 en 118268-108186.