Meditatie op het werk

Houding: 

rechtop, voeten op de grond, hoofd in verlengde van nek, kin iets richting borst, handen ontspannen in je schoot, schouders laag.

Meditatie:

Breng je aandacht naar je voeten. Voel hoe ze op de grond staan. Voel hoe je zit op de stoel met je bovenbenen en je billen en je rug tegen de leuning. Je zit in je stoel in de voorjaarszon. Voel maar hoe de zon schijnt op je hoofd, je gezicht en je hele lijf.

Richt dan je aandacht op je ademhaling. Neem waar tot waar hoe diep je adem haalt en volg je ademhaling, in en uit. Kijk dan of je je aandacht kunt verdiepen richting je buik, in en uit. Ervaar dan wat dit doet met je lichaam. Voel hoe je langzaam uit je hoofd gaat en je meer je lichaam ervaart.

Richt je aandacht op de onderkant van je voeten en op het energiepunt onder je voeten. Visualiseer dat er uit de onderkant van je voeten een wortel groeit. Langzaam door de vloer, onder het gebouw in de grond. Zodra deze wortel de aarde ingaat splitst hij zich op als de wortel van een boom. De wortels groeien tot diep in de aarde.

Kom dan langzaam terug, laat je wortels in de aarde en voel wat de aarding doet met je lichaam. Ervaar de rust.

Word je dan weer gewaar van de ruimte waar je zit en hoor de geluiden. Beweeg langzaam je handen en je voeten. Open je ogen en kom terug in de ruimte.